Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Ο σημαντικότερος άνθρωπος που πάτησε στην Γη



  
  Οπως κάθε σπουδαίο μυαλό, ήταν παράξενος. Και όταν εμείς οι μέσοι άνθρωποι, με το μέσο μυαλό, χρησιμοποιούμε την λέξη παράξενος, εννοούμε ασυνήθιστος. Γιατί τα δικά μας όρια, οι δικοί μας ορισμοί για το κανονικό, το συνηθισμένο, το φυσιολογικό, είναι ιδιαίτερα περιορισμένοι σε σχέση με τους αντίστοιχους, που παράγουν αυτά τα σπουδαία μυαλά. Εκπέμπουν σε διαφορετικές συχνότητες, δεν είμαστε σε θέση να τις αντιληφθούμε.

  Ο ανθρωπάκος αυτός, δεν ήθελε προίκα και θεωρούσε τον γάμο κοινωνικό γεγονός. Ερωτεύθηκε, αλλά η επιθυμία του, έμεινε ανεκπλήρωτη. Αιφνιδίασε μία γυναίκα του περιβάλλοντος του, η οποία ήθελε να πάει στο Παρίσι, καλώντας την να παντρευθούν προκειμένου να την πάρει μαζί του. Της ζήτησε να μην κάνουν παιδιά, να μην έχει ατομικές απαιτήσεις και να τον ακολουθεί παντού, όπου βρει εργασία. Πίστευε ότι δεν υπάρχει ευτυχία και δεν ήθελε να γίνει πλούσιος. Εμαθε για την ευκαιρία της Αμερικής, στο μέτωπο του πολέμου. Σκοπός της ζωής του, ήταν να βοηθήσει τον συνάνθρωπο μέσω της έρευνας. Και όπως απεδείχθη περίτρανα, τα κατάφερε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και το μόνο που μπόρεσε να κάνει γι΄ αυτόν η ελληνική Πολιτεία, είναι να βάλει την φάτσα του στο δεκαχίλιαρο.

  Πόσοι Ελληνες γνωρίζουν την ζωή και την ιστορία του; Και κυρίως, πόσα νέα παιδιά, αναγνωρίζουν τον Γιώργο Παπανικολάου; Θα ήθελα πολύ να κάνω λάθος. Ομως δεν κάνω. Ελάχιστοι γνωρίζουν ποιός ήταν και πως έζησε. Και αυτό χρεώνεται σε όλους τους φελούς οι οποίοι διοίκησαν την Ελλάδα. Οσοι δεν έχετε δει την αφιερωματική εκπομπή, να την δείτε. Και όσοι την έχετε δει, να την ξαναδείτε. Γιατί τέτοιοι άνθρωποι αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση.

  Κατά την ταπεινή μου άποψη, ο Γιώργος Παπανικολάου, είναι ο σημαντικότερος άνθρωπος που περπάτησε στην Γη. Δεν μπορώ να σκεφθώ κάποιον άλλον, που έδωσε -ανιδιοτελώς ή μη- τόσα πολλά σε τόσους πολλούς. Είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την μοίρα της ανθρωπότητας. Χωρίς αυτόν, ίσως και να ήμασταν πολύ λιγότεροι από επτά δισεκατομμύρια. Χωρίς αυτόν, οι γυναίκες θα πέθαιναν από μία ασθένεια της οποίας μπορούσαν να επιβιώσουν και σχεδόν κάθε σπίτι ανά την υφήλιο θα είχε και μία ασθενή. Χωρίς αυτόν, οι άνδρες δεν θα απολάμβαναν την συντροφικότητα και τα προβλήματα στην κοινωνία, θα ήταν πολύ μεγαλύτερα απ΄ όσο είναι σήμερα. Χωρίς αυτόν, ο πλανήτης θα ήταν διαφορετικός...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου